Prešovské Babadlo rozvíja spoluprácu s divadlom v Liberci

23.03.2003 Celý región

Uvedenie hry Marbuel a Kratinoha súborom Naivného divadla z Liberca vo štvrtok a v piatok 13. a 14. marca t. r. v Prešove korunovalo viac ako päť rokov trvaj...
Uvedenie hry Marbuel a Kratinoha súborom Naivného divadla z Liberca vo štvrtok a v piatok 13. a 14. marca t. r. v Prešove korunovalo viac ako päť rokov trvajúcu spoluprácu tunajšieho súkromného divadla Babadlo s ním. Jeden z najprestížnejších bábkových súborov v ČR vystúpil na malej scéne Divadla Jonáša Záborského dovedna štyrikrát.

Ako informovala majiteľka a riaditeľka Babadla Júlia Labudová,
Babadlo recipročne vystúpi v Liberci v júni t. r. na medzinárodnom festivale bábkových divadiel Mateřinka so svojím predstavením Ako išlo vajce na vandrovku.
Podľa Labudovej je spojivom spolupráce medzi Babadlom, ktoré je od svojho vzniku v roku 1995 \"čisto súkromným\" projektom a libereckým mestským divadlom, osoba režisérky a herečky bábkarských inscenácií Michaely Homolovej. Homolová totiž asi tri roky pôsobí v Liberci, pred tým však spolupracovala s Babadlom.
Babadlo okrem tejto svojej aktivity chystá na najbližšie mesiace dve nové premiéry, už tradičný veľký karneval na námestí v Prešove ku Dňu detí a v dvoch turnusoch prázdninový tábor. V súčasnosti má vo svojom repertoári šesť titulov, s ktorými urobí na území predovšetkým východného Slovenska za mesiac 40 predstavení. V Prešove hrá na malej scéne DJZ. Babadlo má štyroch interných a do osem externých zamestnancov.
(jj)
 

Vyberte región

mark